20% goedkoper bouwen met Baupanel systeem

 

Eind mei 2016 tekende Sannij een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met het Spaanse bedrijf Baupanel. Baupanel is een innovatief prefab bouwsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een reeks panelen. Dit systeem heeft een hoop voordelen voor zowel de opdrachtgever als de uitvoerder. Bouwen met een Baupanel systeem gaat namelijk erg snel, is 20% goedkoper, flexibel en ook nog eens ecologisch en duurzaam. Zo kunnen we weer een stap in de goede richting zetten naar energie neutraal bouwen. In de loop van de zomer zal het eerste project met dit innovatieve bouwsysteem van start gaan. 

 

 

Innovatief bouwsysteem

Baupanel is een innovatief bouwsysteem gebaseerd op een reeks van structurele panelen met polymeer geëxpandeerd polystyreen (EPS) en een elektronisch gegalvaniseerd stalen frame. Dit materiaal is bovendien energiezuinig en reduceert de uitvoertijd met wel 40%. 

 

Veelzijdige panelen

Het Baupanel systeem bestaat uit witte panelen die samen de dakbedekking, dragende muren, wanden, gevels, trappen en keerwanden vormen. De panelen zijn erg licht waardoor ze gemakkelijk te vervoeren en te installeren zijn. Het voordeel hiervan is dat de panelen veelzijdig te gebruiken zijn in iedere gewenste situatie. Baupanel is het eerste integrale bouwsysteem dat gebruikt kan worden voor het bouwen van zowel vrijstaande woningen als rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen, hoge gebouwen, openbare gebouwen, industriële pakhuizen, sociale huisvesting en bij renovaties.

 

Goedkoop, efficiënt en duurzaam bouwen

Baupanel is een zeer snel, geïndustrialiseerd bouwsysteem, met een opmerkelijk verschil met andere prefab bouwsystemen. Baupanel ondersteunt namelijk bouwprojecten die creatief en naar eigen wens van de opdrachtgever kunnen worden gerealiseerd. Door de hoge thermische isolatie van de panelen is het systeem ook ideaal voor de bouw van energieneutrale huizen. Het energieverbruik kan door de goede warmte-isolatie van het materiaal gereduceerd worden met wel 40%.  Het resultaat? Goedkoop, efficiënt, ecologisch en duurzaam bouwen! 

 

Primeur in Nederland

 Het Baupanel systeem wordt vanwege de vele voordelen in rap tempo opgepikt door internationale partijen. Sannij was er vroeg bij en heeft de exclusieve rechten verkregen om de naam Baupanel te mogen gaan voeren in Nederland. Daarmee zijn wij het eerste en enige bouwbedrijf in Nederland dat zal gaan werken met het Baupanel systeem.

Benieuwd naar de bouwprojecten die Sannij gaat realiseren met het Baupanel systeem? In augustus 2016 starten wij met ons eerste project. Houd onze website in de gaten of neem contact op voor meer informatie.

*Wij importeren de materialen voor projecten met Baupanel via een Nederlandse leverancier van Baupanel. Indien u in contact wilt komen met deze leverancier, gelieve via dit nummer contact op te nemen: 06 41 53 89 57.

Sannij legt het bouwproces van de eerste Baupanel woning in Mook stap voor stap vast in onderstaande video's.

Deel 1: De eerste stappen zijn gezet!